Според анонимен свидетел, съдията искал да състари по изкуствен начин документите за собственост на чуждия терен - 12 декара между Несебър и Равда.

Първият съдия у нас, задържан и обвинен за пране на пари, остана в ареста окончателно до присъдата си. Шефът на административния съд в Бургас - Атанас Вълков беше хванат да продава имот, който не е негов – с фалшиви документи.

В кабинета на съдия Вълков в Бургас били намерени две стари пишещи машини, зелен чай и протокол на поземлена комисия от 1953 г., стана ясно след ареста му. Според анонимен свидетел №4, преди време, съдията взел машините и чая, за да напише и залее  готовите бланки. Целта била  автентичен стар вид на документите за собственост на чуждия терен - 12 декара между Несебър и Равда.

Източници, близки до разследването потвърдиха, че свидетелят е млада жена – под 25 години - назначена в Бургаския административен съд, а след това уволнена. Според показанията й, Вълков й е разказал и показал каква сделка подготвя. Според запознати, двамата били в близки любовни отношения, до момента на уволнението й, когато се отношенията се влошили.

Който извърши сделка с имущество, за което знае, че е придобито чрез престъпление, се наказва с една до шест години затвор за пране на пари. Ключов в случая  е предварителният договор, според който 12-те декара до морето са прехвърлени от няколко наследници на името на майката на бургаския съдия. Хората не подозирали, че са вписани там.  При продажба Вълков искал да приложи и  изкуствено състарените протоколи.