Жалбата е внесена от 20 семейства, но броят на потърпевшите от промените в Закона за социално осигуряване е много по-голям, обясняват няколко от майките.

Вероятно помните  казуса с майките-длъжници, които трябва да върнат на държавата огромни суми от детски надбавки с лихва от 20%, защото са получавали държавните помощи, а в същото време децата им са ходели на ясла. Сега майки  от Добрич внесоха колективна жалба в комисията за защита от дискриминация срещу решението да връщат тези пари. Те са категорични, че никой не ги е уведомил за  задълженията им, а в същото време върху тях са се трупали огромни лихви. 

Жалбата е внесена от 20 семейства, но броят на потърпевшите от промените в Закона за социално осигуряване е много по-голям, обясняват няколко от майките. Те са от основателите на фейсбук-групата „Майките на Добрич\". Голяма част от тях научават случайно, че са станали нарушители на закона и то със задна дата
 
Жените са категорични, че са дискриминирани от държавата.
 
От началото на седмицата майките са започнали петиция  – подписка, с която искат промяна в закона.

Това, според юристи, е и реалната възможност на хиляди майки и цели семейства, да се спасят от огромните задължения към държавата.