Масово сбиване между мюсюлмани и \"Атака\" пред джамията в центъра на София. От \"Атака\" започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а те им отвръщаха с ръкопляскания. Един от мюсюлманите лежи окървавен пред джамията. Той има рана на главата. Има и ранен депутат от \"Атака\"...

Привърженици на партия \"Атака\", които протестират срещу високоговорителите на джамията \"Баня Башъ\" в центъра на София, започнаха да се бият с мюсюлманите, които се опитваха да проведат петъчната си молитва.

 

Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите към молещите се мюсюлмани, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от \"Атака\". При неговото задържане лидерът на партията Волен Сидеров започна да говори с полицаите с думите защо не задържат мюсюлмани. Пред полицейската кола, където бе вкаран задържаният, се събраха много симпатизанти на \"Атака\", заедно с техния лидер, което предизвика сблъсъци. Те не искаха да пуснат колата да мине.

 

Волен Сидеров съобщи, че депутатът от \"Атака\" Деница Гаджева е била ударена с камък от мюсюлманите. Ядосан от това той се отправи към полицаите, които охраняваха протеста, за да им иска обяснение. Той стигна до пререкания с тях и дори си позволи да бутне един от служителите на реда.

 

Сидеров настояваше да бъде арестуван човекът, който е хвърлил камък срещу български депутат. Той застана на импровизирана трибуна и на микрофона започна да вика на полицаите, че са еничари и са срам за униформата, която носят.

 

\"Няма българска полиция, има турска полиция\", крещеше Сидеров, след това призова привържениците на \"Атака\" да се отправят към парламента с настояване да бъде арестуван човекът, хвърлил камъка. Ако това не се случи, те предупредиха, че ще искат оставката на Цветан Цветанов.

 

От \"Атака\" започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а те им отвръщат с ръкопляскания. Един от мюсюлманите лежи окървавен пред джамията. Той има рана на главата. Хората около него разказват, че той е бил ранен по време на боя. На място се чака и линейка.

 

 Петима полицаи са ранени при сблъсъците пред джамията в София, където активисти на Атака влязоха в сблъсък с мюсюлмани.

От вътрешното министерство съобщиха, че служителите са откарани в МВР – болница. Двама привърженици на Атака са арестувани в Пето районно управление.

Улица \"Марин Дринов\" пред столичното Пето районно управление е отцепено повече от час. Причините са двамата задържани от Атака по време на митинга пред столичната джамия.  Полицията предложи двоен стандарт. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров, след като излезе от Пето РПУ, където бяха задържани двамата активисти на Атака.

Според Сидеров има кадри, на които се вижда как полицаите залавят един мюсюлманин, а после го пускат.

 

Всичко започна, след като един от гражданите, който се представи като \"случаен минувач\", се раздразни от това, че пред джамията се застилат килимчета за редовната петъчна молитва на мюсюлманите. Той се опита да прибере една от постелките, което предизвика лек сблъсък и мигновена реакцията на участниците в митинга. Пространството пред джамията и мястото, което е предназначено за митинга на \"Атака\", е преградено с полицаи. /БГНЕС

 

Вижте ексклузивни снимки от масовия побой в галерията!
Повече подробности и ексклузивен репортаж очаквайте в централната емисия \"Календар\" в 19.00 часа!