Как да се сигнализирате за неправилно паркирана кола...

Как да се сигнализирате за неправилно паркирана кола, когато от \"Паркинги и гаражи\" не искат да знаят за нея. Опитите на един човек да се оплаче от спрели на тротоар пред поликлиника микробуси разказват репортерите на \"Здравей, България\".

От 22 юни насам Иво се опитва да си отговори на въпроса как от \"Паркинги и гаражи\" решават кои автомобили да вдигнат и кои не. Точно тогава паяк откарва личния му автомобил в наказателен паркинг. Причината – спрял е върху тротоара пред блока, в който живее. Иво плаща глобата и не оспорва мярката. Чуди се обаче дали неговата кола или спрените по-надолу микробуси пречат на пешеходците. Те стоят от месеци пред 17-та поликлиника, само на метри от наказателния паркинг.

Иво решава да подаде сигнал в \"Паркинги и гаражи\". Отива до наказателния паркинг, за да получи отговор на въпроса как става това.

Отговорът, който Иво получава е, че \"Паркинги и гаражи\" не могат да сезират паяка, нито могат да му кажат кои коли да вдигне.

Отговарят му също, че трябва да се обърне към полицията и общината. Удря на камък с горещия телефон на общината. Постоянно дава заето.  Няколко пъти набира и друг номер – за сигнали за неправилно паркирани коли. Резултатът: \"Свързвайки се с полицията, те казаха че не могат да сезират самите \"Паркинги и гаражи\". Могат да издирят кои са собствениците и да им напишат актове, но самото вдигане не може да бъде извършено\", разказва Иво.

Вдигането стана факт след като ние позвънихме в Общината. Така и не разбрахме обаче защо паякът не е вдигнал микробусите преди да се намесим.

Подробности - във видеото.