Убийството стана на 30 юли 2004 година в ресторант-градина \"Славия\"...

Четири оправдателни присъди по едно от ключовите дела в България – това за разстрела на Бай Миле и петима от неговите охранители.

 

Съдът счете, че обвинените за убийствата всъщност не са извършителите на покушението. Според съдията няма и минималните необходими доказателства, че тези мъже са виновни.

 

Оказа се, че след две години разследване и пет години съдебен процес, убийците на бившия член на групировката СИК – Милчо Бонев-Бай Миле, все още не са известни.

 

Обвинените за покушението Тихомир Дочев, Стилиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков излизат на свобода, след като чуха от съдия Петя Крънчева невинни по всички обвинения.

 

След десетките експертизи и близо стотината свидетели, прокуратурата поиска доживотен затвор за двама от подсъдимите. Съдебният състав обаче реши, че няма нито едно категорично доказателство, че тези мъже са разстреляли Бай Миле и охраната му.

 

Крънчева уточни, че обвинението се базира единствено на косвени улики. Сред доказателствата, на които се позовава прокуратурата, е и пластмасова бутилка с отпечатък на един от подсъдимите, намерена в обгорен автомобил.

 

Странното в случая е, че бутилката мистериозно се появява чак на втория оглед на колата и до днес не е ясно как е станало това. Прокурор Неделчев не пожела да коментира нито решението, нито мотивите на съда.

 

За адвокатите на четиримата подсъдими обаче тази присъда беше очаквана и я определиха като „справедлива\".

 

Бай Миле и петима от охранителите му бяха разстреляни показно в ресторант \"Славия\" на 30 юли 2004 година. Стрелците са били много, облечени в полицейски дрехи, качулки и въоръжени с дългоцевно оръжие.