За пътя на две пейки...

За пътят на две пейки - как държавна собственост изчезна от двора на външно министерство и се озова на вилата на служител на ведомството?

Години наред две пейки украсяват двора на Министерството на външните работи. Преди няколко месеца обаче те изчезват... мистериозно... Липсата им се забелязва, но никой не знае какво всъщност се е случило с тях.

Хората си мислят, че нещо се е случило, някъде се е чуло, че са дадени за реставрация, но се оказва че са дадени за реставрация зимата, още е имало сняг. Сега една реставрация обикновено не  продължава 6 месеца, значи нещата не са така и че им се е случило нещо.

Оказа се, че двете пейки се реставрират не  къде да е, а на верандата на служител на министерството. Той се казва Цветелин Цонев и  е директор на дирекция \"Управление на собствеността\" към министерството. Възможно ли е  имущество на ведомството да се управлява във вилата му, намираща се в близост до Ихтиман?

Съвпадение или не същите пейки бяха върнати в министерството само ден след нашето посещение на вилата Цветелин Цонев. Потърсихме външно министерство за коментар. От там ни изпратиха писмено становище, от което става ясно, че директорът на дирекцията в продължение на месец и половина сам грундира, боядисва и шлайфа пейките във вилата си и то не когато и да е, а по време на годишния си отпуск.