Оказва се, че успоредно с ниските цени често се искат допълнителни такси...

 

Евтините шофьорски курсове не предоставят необходимото качество, заявиха пред \"Календар\" авиоконструктори. Оказва се, че успоредно с ниските цени често се искат допълнителни такси, с които курса може да се оскъпи дори двойно. Колко реално струва един шофьорски курс? Колко време трябва да продължи обучението и с какви знания трябва да придобием след нето?

 

Пет дни в седмицата, за по два часа, вече втори месец. За това време, Яна се е научила да шофира по-добре от доста шофьори с дълъг стаж зад волана.

 

Усвоила е добре и паркирането. Карала е вечер и при дъжд. Взела е и практически часове, в които са я научили как да си сменя гумите и крушките, ако стане инцидент извън населено място. Преди да се запише на курмуване, обаче и тя се изкушавала от евтините обяви, които се срещат навсякъде. Решира да се посъветва с приятели.

 

Цената, която плаща се води нормална.  Не е на промоция. Инструкторът й Кирил твърди, че няма как да обяви цена от 300-350 лева, тъй като освен за бензин, често дава пари и за ремонт на учебната кола. По тази причина, често обявите, които примамват на тези цени, често се оказват подвеждащи. Обичайната практика била след като се запишат, курсистите да доплащат отделно за изпит, теория, дори и за гориво.