Новите изменения и разпоредби може да бръкнат дълбоко в джоба на хората...

Кметствата в малките населени места с жители под 350 човека да бъдат закрити. Това предвижда закон, приет на първо четене от парламента.

 

Проверка на кореспондентите на \"Новините\" в Шуменския регион показа, че освен отнемане на правото да си изберат сами кой да ги управлява, новите изменения и разпоредби може да бръкнат дълбоко в джоба на хората.

 

Девет са населените места в община Шумен, които остават без кметство. Там кметовете ще бъдат сменени с наместници, които ще бъдат назначавани.

 

Така, според все още действащите кметове, демокрация няма да има, тъй като ще бъдат защитавани партийните, а не интересите на хората, живеещи в малките села.

 

Кметски наместници няма да имат право да извършват нотариални заверки, и така хората ще бъдат принудени да ходят до съседни села. Така, наред с цената на нотариалната услуга, ще трябва да плащат и за превоза.

 

И докато досега хората, живеещи в малките населени места са разчитали на кметове за различни заверки и са спестявали от за пътни разходи, сега дори за най-елементарния подпис, изискващ нотариална заверка, ще трябва да ходят до най-близкото кметство.