В деня за размисъл днес в ОИК е постъпил един сигнал за нарушение...

В Пловдив ще гласуват с една от най-дългите бюлетини в страната. Има ли притеснения сред хората за евентуално объркване при попълването им и как върви подготовката за изборния ден провери екип на \"Новините на Нова\".

 

Най-притеснени са възрастните хора, чието зрение е намалено. Иначе всички 467 секции, в които утре пловдивчани ще гласуват са готови. Те вече се охраняват от полицията.

 

В деня за размисъл днес в ОИК е постъпил един сигнал за нарушение. Става дума за неправомерна агитация в деня за размисъл. В един от големите търговски центрове в града на голям екран е излъчен видеоклип на един от кандидатите за кметове.

 

Иначе рекорден брой временни удостоверения за гласуване – 500, е издала паспортната служба в града. От там сигнализираха, че близо 10 хиляди пловдивчани утре няма да могат да упражнят правото си на глас, тъй като техните лични карти са с изтекъл срок.

 

Утре те ще могат да получат временни удостоверения и такива да им бъдат издадени от паспортната служба от 8.00 до 18.00 часа. Ако все още не знаете в коя секция трябва да упражните правото си на глас, можете да проверите това в сайта на служба ГРАО по местоживеене като справката става чрез изписване на ЕГН-то, а другият вариант е, ако изпратите SMS.