Разследващите функции на митничарите вече са в ход, потвърди още Ваньо Танов.

В средата на месеца лиценза на \"Лукойл\" може да бъде върнат и рафинерията да заработи. Тогава се планира нова проверка. До 20-ти декември компанията не е била изпълнила законовите изисквания. Това заяви в студиото на \"Здравей, България\" директорът на Агенция \"Митници\" Ваньо Танов.

През лятото митниците отнеха лиценза на \"Лукойл\", тъй като рафинерията не беше поставила задължителните  измервателни уреди, които да отчитат влязлата суровина и изходните продукти. \"Лукойл\" атакува решението в съда и така получи правото да работи и без лиценз.

В \"Нефтохим - България\" са изпълнени изцяло изискванията на закона - с поставени измервателните уреди, обясни за нова телевизия шефът на агенция митници. Според него, проблем продължава да съществува откъм морето - в база \"Росенец\". Ваньо Танев заяви, че този проблем ще се реши с промени в наредбата.

Промените в наредбата предвижат директорът на Агенция \"Митници\" да удължи срока за покриване на изискванията. Междувременно - тези нивомерни уреди ще заместват необходимата измервателна система.

Разследващите функции на митничарите вече са в ход, потвърди още Ваньо Танов.