Необичайно лошо е времето в Италия и Франция. Обилни снеговалежи все още има и в Япония.

По последни данни жертвите на лошото време на Стария континент са близо 200, като само в Украйна загиналите са над 100. Необичайно лошо е времето в Италия и Франция. Обилни снеговалежи все още има и в Япония.
   
2 хиляди души остават без ток в централната италианска област Тоскана, а бездомник почина от измръзване в Милано. Рекордно ниски температури бяха регистрирани в Алпите, по границата с Швейцария и някои други райони, където термометърът показваше минус 27 градуса по Целзий.

Очаква се тази седмица да бъде най-студената в Италия от 27 години. В близо половината френски департаменти са в сила извънредни мерки. Очаква се потреблението на електроенергия да достигне рекордни равнища. Настоящото положение е в пълен контраст с миналата зима във Франция, която беше най-топлата в страната за последните 100 години.

Рекордно ниски температури между –20 и  –26 градуса бяха регистрирани в цели 38 японски града. От няколко дни страната е обхваната от обилни снеговалежи, като снежната покривка на места надхвърля 4,3 метра. Към момента човешките жертви са над 50.