Само в Украйна загиналите са над 130. В Сърбия е обявено бедствено положение...

И в Европа продължават сериозните проблеми заради тежката зимна обстановка. Броят на смъртните случаи вече е над 300. В Сърбия е обявено бедствено положение.

 

Синоптиците предвиждат, че няма да има подобрение на времето преди средата на седмицата. Междувременно трафикът на лондонско летище Хийтроу тази сутрин се нормализира, след като вчера снегът доведе до анулирането на почти половината полети.

 

Френските власти намериха тялото на премръзнал бездомен мъж. Нови смъртни случаи заради ниските температури бяха регистрирани още в Италия, Полша и Украйна, като общият брой на жертвите в Европа достигна 306.

 

Само в Украйна загиналите са над 130. Движението в много райони на Италия, включително и в столицата Рим, продължава да е затруднено. Сръбското правителство обяви бедствено положение на територията на цялата страна.

 

Същото важи и за Босна Херцеговина. Студеният фронт не пощади и Северна Африка. Сняг заваля дори в Алжир, като най-малко 16 души са починали от студ, а повече от 100 са потърсили медицинска помощ заради измръзвания.

 

И докато в повече райони на Стария континент проблемите се дължат на снеговалежите, много жители на Южна Гърция пострадаха от тежките наводнения. Десетки къщи бяха наводнени, а един човек е починал в западната част на Пелопонес.