По-малко от две седмици остават до началото...

По-малко от две седмици остават до началото на най-прочутия карнавал в света - този в Рио де Жанейро. Подготовката тече с пълна сила като всяка една от школите по самба се опитва да изпъкне сред останалите.

 

Една от танцовите трупи е избрала да посвети представянето си на летните олимпийски игри, които ще се проведат това лято в Лондон.

 

Стотици представители на школата Униао да Ила прекарват ежедневно часове в трескава подготовка за бляскавия карнавал. Школата наброява 5 000 танцьори и музиканти, които обикновено представят теми от бразилската и световната култура.

 

Тази година представителите на школата са избрали да представят Англия чрез нейната литература, музика и история, като по този начин отдават дължимото на предстоящите олимпийски игри в Лондон.

 

Изборът съвсем не е случаен, тъй като Рио де Жанейро също ще бъде домакин на олимпийските игри през 2016. Една от карнавалните платформи ще бъде посветена на прочутия Луис Карол, автор на Алиса в страната на чудесата. Всяка година прочутият карнавал привлича близо милион туристи и въпреки че подобни карнавали се провеждат във всички градове в Бразилия, този в Рио е прочут по целия свят.