Започна поетапното пропускане на леки автомобили през Прохода на Републиката...

Възстановено е движението на превозни средства над 10 тона в областите Русе, Бургас, Шумен, Разград, Добрич и Варна. Обстановката в страната постепенно се нормализира, съобщиха от МВР.

 

Отменено е бедственото положение в община Сливо Поле. Все още остава обявеното бедственото положение в областите Хасково, Кърджали, община Костинброд и общините Антон, област София, гр. Поморие и Ахелой, област Бургас и Велинград, област Пазарджик.

 

От 13.00 часа е възстановено движението на превозните средства с тегло над 10 тона по републиканската пътна мрежа на цялата територия на областите Русе, Бургас, Шумен, Разград, Добрич и Варна. Остава забраната за превозни средства с тегло над 10 тона в областите Силистра и Хасково.

 

Започна поетапното пропускане на леки автомобили през Прохода на Републиката. Той бе временно затворен заради пътно произшествие, станало около 13.00 ч. близо до разклона за с. Радковци. От катастрофата пострада водачка на кола, която е откарана в болница. На място бе извършен оглед. Тепърва ще се установяват причините за инцидента.

 

Продължават спасителните дейности в с. Бисер и кв. Гебран в Свиленград. Започват операции по изсушаване на засегнатите сгради и помещения. Предприемат се действия по възстановяване на нормалното функциониране на пътя от с. Бисер до с. Черна Могила.