Работата за ликвидиране на последствията от наводнението в с. Бисер продължава.

Продължава нормализиране на обстановката в страната по отношение на увеличените водни обеми в язовирите и реките, съобщиха от МВР.

Създадена е организация за мониторинг, проверка и контрол на всички комплексни, значими и потенциално опасни водни обекти. Навсякъде в страната температурите са ниски, преобладава облачно на места до ясно време, без съществени валежи от сняг. Във всички области пътищата са проходими при зимни условия.

Обявеното бедствено положение в област Хасково остава в сила. Със заповед на кмета на община Велинград бе удължено бедственото положение в с. Бозьова до 12 часа днес.

Работата за ликвидиране на последствията от наводнението в с. Бисер продължава. На място работят екипи на МВР, електроснабдителните дружества, БЧК, Спешна помощ, на други министерства и институции, които имат отношение към провеждането на аварийно-възстановителните работи. Извозват се труповете на 88 животни и 210 птици. Към Хасково пътува камион с хранителни продукти и 400 кг колбаси. Продължава работата за възстановяване на дигите на река Марица в района на гр. Свиленград и при с. Генералово.

Предстои получаването на хуманитарна помощ от Италия и Белгия за подпомагане на засегнатото от наводнение с. Бисер.

Язовир \"Елена\" в община Харманли се изпуска контролирано като допълнително се разчистват отводнителните канали. Нивото на р. Марица се нормализира, водата от наводнения кв. Гебран в Свиленград се оттича.

Спада нивото на язовирите от каскада \"Арда\", контролирано се освобождават обеми през ВЕЦ. Река Тунджа от вчера спада при Ямбол с 9 см. и е с ниво 240см., при Елхово с 20см. и е с ниво 220см. Остава в сила забраната за движение на МПС с тегло над 10т. в областите Силистра и Хасково. Фериботните комплекси Видин - Калафат и Оряхово-Бекет не работят и в двете посоки поради ледохода на река Дунав. В района на гр.Оряхово има струпване на тежкотоварни автомобили. Създадена е необходимата организация и тежкотоварните автомобили се насочват по посока Плевен-Русе. Пропускат се автомобили, които пътуват към Сърбия.

Продължава въведеното ограничение товарните автомобили, преминаващи през ГКПП – Гюешево да са с вериги. Движението през ГКПП-Златоград на МПС в двете посоки е задължително с вериги. На ГКПП-Лесово има натрупване на вход на колона от около 3км товарни автомобили, а на изход - около 2км. Пътят Хармали - Тополовград е отворен само за леки автомобили. Затворен за всички МПС е пътят Харманли – с. Иваново, поради прекъсване на мост. През деня времето ще остане облачно като на места са възможни краткотрайни превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури са в интервала от - 12 до 0 градуса. /БГНЕС