Гръцкият кабинет прие новия пакет от бюджетни съкращения...

Гръцкият кабинет прие новия пакет от бюджетни съкращения, поискани от еврозоната и Международния валутен фонд. За да влезе в сила обаче, документът трябва да бъде гласуван в парламента и одобрен от европейските финансови министри. В същото време протестите в Атина не стихват, а планираната като мирна демонстрация прерасна в безредици.

 По време на днешния протест пред парламента, демонстрантите носеха лозунги срещу депутатите. За да влязат в сила, новите съкращения трябва да бъдат гласувани от народното събрание. Очаква се то да се събере утре на извънредно заседание. 

Протестът е в рамките на втория ден от 48-часовата обща стачка в Гърция. Тя беше свикана от един от големите синдикати, който представлява два милиона и половина души, което са почти половината от работещите в страната. Премиерът Лукас Пападемос вече предупреди, че ако мерките не бъдат приети, страната ще бъде изправена пред неконтролируем икономически хаос и фалит. Като протест срещу закона, обаче, петима членове на кабинета подадоха оставки с мотива, че съкращенията са унизителни.