Вижданията на крайнодесните споделиха и социалистите...

Българската общност в Холандия протестира. Недоволството е заради антиемигрантските настроения. Партията на свободата на скандалния Герт Вилдерс и социалистите публикуваха в своите официални сайтове анкети, с които приканиха холандците да изразят мнения и коментари срещу източноевропейското \"нашествие\" на трудовия пазар в страната.

 

Български студенти и работещи в Холандия изразиха несъгласието си с принципите на Партията на свободата на Герт Вилдерс. Инициатор на протеста е Фондация \"България\", Ротердам.

 

\"Ние сме хората, които искаме да кажем на Вилдерс, че политиката, която прави, не е модерна политика\", негодува гражданин.

 

\"Не съм съгласна с определението на Вилдерс, че сме пияници и че сме втора класа хора\", негодуват още хората.

 

 

Предисторията на протеста в Хага. В своя сайт партията на Свободата в Холандия пусна анкета, приканваща хората да сигнализират за нелоялна конкуренция на пазара на труда.

 

Както Нова телевизия вече съобщи, вижданията на крайнодесните споделиха и социалистите. Според двете партии източноевропейците представляват заплаха за холандските специалисти.

 

Европа вече официално осъди подобни призиви. Еврокомисарят Вивиан Рединг заяви, че Партията на Свободата работи срещу принципите на Европейския съюз.