Ден преди празника полицията ще следи за безопастността по пътищата из цялата страна...

 

Голямото предпразнично пътуване започна. Засилено полицейско присъствие има по пътищата в цялата страна. Органите на реда ще проверяват шофьорите за алкохол и правоспособност. От днес, 12 април, влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили по първокласните пътища.

 

От ранния следобед служителите на реда осигуряват зелени вълни по четирите основни лъча за излизане от столицата. Освен това полицейски патрули са разположени и по маршрутите в страната с най-голямо натоварване. Това са София - Драгичево - Благоевград - Кулата, както и Стара Загора - Сливен - Бургас.

 

От днес влиза в сила и забраната за движение на тежкотоварни автомобили по първокласните пътища на страната, както и по някои второкласни отсечки. Забраната ще бъде в сила до 30 септемви. По основните пътища не би трябвало да срещаме камиони в часовете от 4 следобед до 10 вечерта. Ограниоченията важат за всички предпразнични дни и последния от почивните - тоест днес и в неделя. През следващите седмици - в петък и неделя.

 

Освен за по-бързото ни придвижване, полицията следи и за нарушения на пътя. Патрули в цялата страна проверяват шофьорите за алкохол и правоспособност.

 

Екип на Новините засне ситуацията по един от най-натоварените участъци - пътят към Банско, Сандански и Гърция.

 

Репортер: Екатерина Никилова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.