По време на инцидента върху моста имало лек автомобил, който е паднал във водите...

Мост край петричкото село Рибник се срути. Във водите на Струма падна преминаваща в този момент кола.

Като по чудо шофьорът се е отървал с леки наранявания. Той е в добро състояние, има единствено лека травма в областта на лицето и счупено ребро. Лекарите от болницата в Сандански, където е настанен шофьорът минути след инцидента, са категорични, че това е истинско чудо предвид височината, от която е паднала колата.

Мостът се намира само на метри от главен път Е-79 и свързва градовете Сандански и Петрич. До преди инцидента това беше най-прекият и сигурен път от и за Петрич и прилежащите му села.

Сигналът за рухването на моста е предаден рано тази сутрин към 8.30 ч.

Местни хора сигнализират, че отломка от моста се е срутила в момент, в който оттам преминава лекият автомобил.

Причините за тежкия инцидент все още се изясняват. Предполага се, че силното земетресение е довело частично до разрушаването на моста.

От Областно пътно управление са категорични, че водите на река Струма не са причина за срутването.
В момента районът е отцепен. Екипи на пожарната от Петрич и Сандански издирват лекия автомобил, който е отнесен по течението на реката. От 10.00 часа е затворен път - ІІІ - 108 Делчево - Петрич, поради инцидента.

Това обаче не означава, че селата са блокирани, тъй като има обходни маршрути. Ако пътувате от София към Петрич, трябва да се мине по моста между Сандански и село Вълково. От Кулата към Петрич пък се минава през село Тополница. 

Министърът на регионалното развитие – Лиляна Павлова, заяви по-рано, че мостът над Струма е сериозно разцепен и че се очаква той да не бъде годен за използване.

„Пътят ще бъде временно затворен, има обходни маршрути, но най-важното е, че няма жертви и целият участък е обезопасен и шофьорът е изваден невредим", допълни Павлова.

Репортер: Екатерина Николова