Той съдържа флавоноиди, които защитават организма от различни микроби...

 

Червеният грейпфрут се счита за едно от добрите най-средства за детоксикация на организма. Флавоноидите, които той съдържа, са пигменти с растителен произход, които имат уникалното естествено свойство да защитават от атаката на някои микроби.

 

Съвременната храна е токсична, бедна на витамини и други полезни вещества, което може да доведе до фатални последствия за организма. Биофлавоноидите са група полифенолни антиоксиданти, а плодът, който е най-богат на тяхното съдържание, е именно червеният грейпфрут.

 

Биофлавоноидите са мощни антиоксиданти, които обезвреждат свободните радикали в организма, имат антибактериален и стабилизиращ нормалната чревна флора ефект. Те са различни видове, като всеки от тях оказва и някои други благоприятни въздействия върху човешкия организъм.

 

Уникален биофлавоноид е кварцетинът, който най-често се среща в цитрусовите плодове. Той има активиращо антиоксидантно действие и защитава наличието на витамин С в организма.

 

Епикатехинът е друг флавоноид, който се среща в какаовите зърна, грейпфрута, зеления чай и виното. Той разбива свободните радикали и участва в процеса на разграждането и изхвърлянето им от организма.

 

Проантоцианидите пък са биофлавоноиди, които се извличат от ягодите, вишните и боровинките. Те имат свойството да повишават вътреклетъчните нива на витамин С, да заздравяват кръвоносните съдове и да помагат срещу кръвосъсирването.

 

Вижте целият разговор във видеото.