Това заяви премиерът по време на откриването на пътен възел „Юг”...

Сега плащаме по-скъп ток заради лобистки закон за зелената енергия, приет през 2007 г. по време на Тройната коалиция. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бургас, по време на пускането в експлоатация на пътен възел „Юг".


„Сега ние плащаме цените от този закон, въпреки че успяхме на два пъти да ги намалим. Ако не бяхме я намалили, тя щеше да се увеличи с 40%", убеден е Борисов.


Било е хубаво още през 2007 г. екоорганизациите също да протестират, за да се види действително какъв лобистки закон са приели.


Обектът "Лот 25: Пътен възел "Бургас – Средец – Созопол" се изпълнява по програма "Транзитни пътища V", финансирана със средства от Европейската инвестиционна банка – 65% и от държавния бюджет – 35 на сто. Стойността на проекта е близо 7.500 млн. евро.


„В условията на най-тежката финансова криза, за която още не може по никакъв начин да се намери изход от нея, източните държави успяхме да удържим, да останат кохезионните фондове, защото това са изключително важни пари за развитието на регионите и конкурентоспособността", заяви по време на откриването министър-председателят.


Борисов пожела на пътя в участъка да няма повече жертви.


На събитието присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.