Ако поставим под съмнение компетентността на „Пирогов”, попита той...

Скандалът с „Пирогов" беше глупав ход на ръководството на здравното министерство. Това, което става в болницата, е едно безумие, каза в „Здравей, България" бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов.

 

Ако поставим под съмнение компетентността на „Пирогов", какво остава, реторично попита бившият министър.

 

По думите му скандалът с „Пирогов" е свързан с това, че „трябваше да се представи някаква дейност изключителна, че кипи и беше хванат най-неподходящият пример".

 

Ако видиш, че директорът на една болница е откраднал парите и ги е взел, отрежи му главата кротко и тихо, посъветва Константинов.

 

Според него най-добрият лекар е този, на когото пациентът има доверие. Той може да работи в най-малката паланка на село. А и най-добрият може да стане най-лош, ако не му е ден, допълни той.

 

„Сиромашията води до най-разнообразни въведения в медицината", коментира Константинов по повод това, че лекарите в "Пирогов" са принудени да правят екстензия на деца с шлосерска бормашина.

 

„Който е избирал Десислава Атанасова, да си дава мнение за нея, лаконично отговори Константинов на въпрос как оценява „тежката артилерия".