Минимум 6 месеца балансиран режим са нужни за трайното нормализиране на килограмите...

Разумна диета, умерено спортуване и хранителни добавки са трите елемента на един активен режим за отслабване. Доц. Даниела Попова даде съвети за разумен и балансиран начин да свалим и да не натрупваме излишни килограми.

Тя говори в детайли за хранителните добавки, защото те най-често се рекламират масово, без да има доказан ефект от някои от тях.

Хранителната добавка трябва да бъде стандартизирана и да има точно определено количество на биологично активното вещество в нея, каза доц. Попова. Освен това е важна преценката и конкретната цел за сваляне на килограми. Всичко трябва да бъде балансирано.

Метаболитната памет е друг важен елемент от режима за сваляне на килограми. Доц. Попова каза, че не можем да очакваме мигновен ефект от хранителните добавки, защото това не са лекарства. Освен това, метаболитната памет представлява паметта на клетките, които след даден режим биха могли да се върнат към предишното си поведение.

Няма точно определено време за постигане на траен ефект при отслабването, но доц. Попова определи минимум 6 месеца време за следване на активен режим, така че да се преодолее ефекта от метаболитната памет.

Във видеото вижте подробности за начина на спортуване, който не бива да бъде изтощителен, когато искаме да отслабнем, както и за една стандартизирана хранителна добавка, а именно хидроксилимонената киселина и естествените продукти, където можем да я открием.

 

Цялата тема за балансираното отслабване гледайте в "На кафе" на сайта на Nova Play.