Следващите дни ни очаква захлаждане, успокоиха синоптиците...

 

Днес беше най-горещият ден от лятото досега и в редица градове термометрите показваха над 40 градуса. В три области - Плевен, Русе и Велико Търново беше обявен код "червенo" за опасното време.

 

В средата на деня метеоролозите регистрираха цели 20 температурни рекорда. Най- горещо е било в Ловеч, където термометрите са отчели 40.8 градуса. Във Враца температурите стигнаха  40.2, а във Велико Търново- 39.9 градуса. Рекорд е поставен и в Плевен, където градусите са били 39.2.

 

Горещо беше и в планините. На три от върховете - Ботев, Мургаш и Мусала също са отчетени температурни рекорди. За последен път толкова горещо е било през 2000 и 2007 г.

 

Този следобед и градусите в най-горещия град Петрич достигнаха високи стойности. Тази сутрин в 10.00 часа температурата на сянка беше 30 градуса.

 

За щастие захлаждане  ще има в цялата страна, но по-осезаемо ще се усети във вторник и сряда. За утре е в сила код „жълто" за високи температури в 18 области. През новата седмица ще поемем глътка въздух от 40-градусовите жеги, въпреки че от четвъртък температурите отново ще тръгнат нагоре.

 

Повече подробности очаквайте от прогнозата за времето в края на емисията