В зала "Арена Армеец" започва силен турнир с участието на България, Турция, Полша и Украйна...

Престижната надпревара е част от подготовката на националния отбор за предстоящите евроквалификации в средата на август. Участие в тях няма да вземат опитните Стефан Георгиев и Тенчо Банев, които сложиха край на кариерата си в тима. Освен тях, на линия няма да бъдат и близнаците Деян и Калоян Иванови. Двамата заявиха, че имат нужда от почивка след изтощителния сезон с клубните си отбори.

 

"Няма незаменими хора, нито в спорта, нито в живота. Силно вярвам, че тези млади момчета, които в момента са част от състава ни, ще го разберат и ще компенсират липсата на опит с много ентусиазъм и желание. Надявам се да предам моята вяра и на тях" - заяви старши треньорът на националите ни Росен Барчовски.

 

Той ще разчита на американския център с български паспорт Седрик Симънс, който е възпитаник на университета Северна Каролина. Симънс игра за последно в испанския Естудиантес и пристига у нас след участие в лятната лига на НБА в Лас Вегас. На разположение е и възстановения от контузия Филип Виденов.

 

Капитанът ни ще играе около 15-20 минути във всеки един мач от предстоящия турнир, за да бъде предпазен от усложняване на травмата си. Съперник на тима във вторник е сребърният медалист от последното световно първенство Турция. Срещата е с начален час 18:00, а в 21:00 започва и сблъсъкът между Полша и Украйна.