Славомир прави макети на кораби, а последният му проект е цяло село във възрожденски стил.

17-годишно момче от монтанското село Медковец използва ваканцията, за да твори макети на кораби и възрожденски къщи, а до края на лятото си е поставило за цел да направи и цяло село.

Славомир Славчев започва да майстори първо кораба „Титаник” преди близо 4 години, след като гледал безброй пъти популярния филм. Отнема му 8 месеца, като сам си прави чертежите. Основните материали са картон, дърво, стъкло и лепило. За да наподобява истинския кораб, направил и осветление в каютите.

Не след дълго се заема с нов кораб – „Оазиса на моретата”, който все още не е готов, но амбицията му е скоро да го завърши.

Докато почива от изработката на макета на „Оазиса на моретата”, Славомир не скучае и се е заел да направи цяло село, което се намира в планината.

„Ще има кладенчета, мост, река, калдъръмени улици, дървета, храсти, чешма на площада на селото”, каза Славомир.

Момчето вече има изработени две възрожденски къщи, за които е използвал картон, пръчки от дърветата и камъчета от реката. А за своите приятели той измайсторил китара и акордеон.

Занапред иска да продължи да изработва започнатото, за да може след това отново да съвместява ученето на „Банково дело” със своето хоби.

Репортер: Биляна Борисова