Заподозреният за убийството на Яна Кръстева няма да излезе на свобода веднага, защото прокуратурата ще обжалва...

 

Софийският градски съд пусна на свобода Николай Русинов-Чеци - един от заподозрените за убийството на Яна Кръстева, извършено преди година в Борисовата градина. Русинов трябва да бъде освободен срещу парична гаранция от 15 хиляди лева. От прокуратурата обясниха, че ще обжалват решението пред Софийския апелативен съд.
 
Заседанието на магистратите в сряда бе поискано от адвокатите на подсъдимия, които пледираха за по-лека мярка за клиента си. Николай Русинов има повдигнато обвинение за съучастие в убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Делото по случая още не е започнало. 
 
Русинов бе арестуван в края на април след резултатите от експертизата на седемте косъма, намерени върху тялото на починалата Яна Кръстева. ДНК-анализ показа, че пет от тях са на Русинов, а останалите два бели косъма - на неизвестни мъже.
 
След двучасово закрито заседание съдията Мариян Марков обясни, че е силно разколебан кой е убиецът. След като прецени, че няма опасност Русинов да извърши ново престъпление, го пусна срещу 15 000 лева гаранция.
 
В залата съдията обясни, че по делото не са събрани доказателства, от които да се установи, че половият акт между Яна и Русинов в Борисовата градина е бил насилствен. 
 
Не стана ясно дали от прокуратурата са предоставили нови доказателства по делото за убийството на 28-годишното момиче. 
Адвокатите на Русинов обаче останаха доволни от решението. 
 
Чеци няма да излезе на свобода днес, защото първо ще трябва да изчака потвърждение на днешното решение и от Софийския апелативен съд на 9 август. 
 
Репортер: Ина Гълъбова