Специалистът обмисля оферта от чужда страна

Напрежението от свръхочакванията е само един от многото фактори, оформили неуспеха на българския спорт на олимпийските игри в Лондон, категоричен е треньорът на борбата в свободен стил Симеон Щерев. Той обясни, че трябва да бъде създадена сериозна организация за работа с младите състезатели, които ще представят България в следващите олимпиади.

 

"Имаше голямо напрежение в борбата, защото всички очакват медалите от нея. Волейболистите играха без напрежение и биеха наред, а когато стигнаха до полуфинала, се сковаха. А те наистина могат, те са много добри момчета. Аз очаквах да играят на финал, но това се случва само тогава, когато си спокоен. Аз искам да научиме децата точно на това - да бъдат спокойни и да печелят медали. Трябва да се работи много. Трябва да се впрегнем всички треньори и всички ние да работим за българската борба. Това е индивидуален спорт, а за някои държави той е религия. Трябва да направим така, че да позволим на младите да се изявяват. Не трябва да се срамуваме, като ходим на олимпиади, а да печелим медали. Заедно, с всички треньори в България, трябва да намерим решението и да се представим достойно на следващата олимпиада. Мястото ни е от Лондон не е нашето място и никак не съм очарован", каза той.

 

След олимпийските игри се появиха слухове, че Станка Златева е на път да се откаже от професионалния спорт. Тя остана сребърна медалистка от Пекин и Лондон, след като беше туширана последователно от китайката Цзяо Ван и от рускинята Наталия Воробьова.

 

"Мисля, че Станка сама ще реши да се бори на следващата олимпиада. Даже вече сигурно го е решила, но основното е да няма контузии, защото този спорт е тежък. Аз я познавам, тя ще гони златния медал докрай. Искам да надвие Воробьова в Рио де Жанейро, а не на световно или европейско първенство. Това е моята мечта, а мисля и мечта на Станка", добави Щерев.