Златева ще вземе решение след световното в Канада

Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Лондон Станка Златева сподели, че обмисля да се откаже от спорта. Състезателката ни по борба разкри, че ще вземе окончателно решение след световното първенство в Канада.

 

"Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стои на едно място", каза българката. В Лондон тя загуби с туш от рускинята Наталия Воробьова във финалния мач от категория до 72 килограма.

 

"Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки. Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на който му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтем напразно", каза Златева пред медиите при завръщането си. Златева благодари на треньора си и на всички хора за подкрепата.

 

"Искам да благодаря на Симеон Щерев. Без него може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти. Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написана и ми казаха. Това ме прави по-спокойна", добави тя. Според Златева представянето на България на олимпиадата не е толкова слабо.

 

"Вижте, има страни, които изобщо нямат медали. Ние, освен двата медала, имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта", добави тя.

 

Още подробности за завърналите се олимпийци, вижте във видеото.