Още от интервюто с дългогодишния спортен журналист гледайте и в "Здравей, България"

Игрите в Лондон бяха официално закрити с бляскава церемония. Българските спортисти записаха най-слабото си представяне на Олимпиади от 60 години. Защо се стигна до тази ситуация? Потърсихме отговор от един от доайените в спортната ни журналистика Григор Христов.

България остана на 63-то място на Олимпийските игри в Лондон със скромните 2 медала – сребърният на Станка Златева в борбата и бронзовият на тервел пулев в бокса.

„Аз никога не обвинявам спортистите, защото те показват това, за което са били подготвени. Щом това показват, значи трябва да търсим вината на друго място”, каза Христов.

Дългодишният спортен журналист е един от малкото, които могат да потърсят истинските причини за упадъка на българския спорт. Отразявал е 8 олимпиади и има 40-годишен опит зад гърба си.

„Законът още през 39-та казва, че във всяка една община с учебно заведение трябва да има осигурено място за спортуване на децата, такова нещо у нас няма в момента”, каза още Христов.

Още от интервюто с Григор Христов вижте във видеото и очаквайте в сутрешния блок „Здравей, България” на 14 август. Гост в студиото ще бъде и бронзовият медалист в бокса Тервел Пулев.