Фераресо е най-младият футболист с хеттрик в "А" група

Сред най-атрактивните футболисти по време на лагера на младежките национали в Тетевен безспорно е Диего Фераресо. Бразилският талант бе включен от Михаил Мадански в разширения състав на тима и е с големи шансове да бъде сред избранниците му за предстоящите догодина европейски квалификации.

 

Талантливият южноамериканец идва в България през 2008-ма година. Той е забелязан от скаути на Литекс и се присъединява към академията на тима. В края на сезон 2008-09 той влиза в историята на родния футбол, като става най-младият играч, реализирал хеттрик в "А" група. По това време Диего играе като ляв атакуващ полузащитник. През миналия сезон, той бе състезател на Чавдар /Етрополе/, където зае поста на ляв бранител, а в настоящия му клуб - Локомотив /Пловдив/ той вече е на другия фланг, в дясно на защитата. Самият Фераресо споделя, че за него е важно просто да играе, независимо на кой пост. След по-малко от година той ще има възможността да получи български паспорт, което ще му отвори пътя към националния ни отбор.

 

Селекционерът на младежите Михаил Мадански даде Диего за пример на всички останали, заради страстта и желанието на бразилеца да бъде част от нашия тим. Трудно ли се справя Фераресо с българския език и какво го стимулира да се доказва у нас, може да научите от видеото.