Тя има 3 байпаса, но никой не може да я спре да осъществява мечтите си в екстремните преживявания

77-годишната Пенка Балева има 26 скока с бънджи. Има и 3 байпаса, но това не я спира да си вдига адреналина по различни начини. Освен бънджито, тя е фен и на скачането с парашут, като вече има 11 скока зад гърба си. Затворила е кръга на парашутните скокове от различни височини, включително и от 5000 хил. метра.

На 2 август 2002-ра година, когато е на 67 години, Балева решава да направи първия си скок с бънджи. Проучва възможностите. Казват й, че пенсионери не скачат и това само я амбицира да не се откаже от решението си.

Последният й скок е само отпреди 10 дни. Тогава Балева е скачала за празника на Варна и, както тя сама го определи – скочила е за младите хора. Всеки скок тя посвещава на някого.

Пенсията на любителката на екстремни спортове е 176 лева. „Стига толкова, колкото децата да ми помагат да си купуваме лекарствата със съпруга ми, защото и той не е с висока пенсия”, каза тя.  

Фактът, че е получила инфаркт в миналото за нея е без значение. „Аз се чувствам много добре. Не искам да се предавам, да седна и да чакам болестите си и да умирам”, каза Балева.

Разбираемо е, че мъжът й се притеснява, когато е решила да предприеме скок. „Сигурно много трепери, сигурно много се притеснява, но знае, че не може да ме спре. После, когато един човек обича другарчето до себе си, винаги иска да бъде то щастливо. Щом иска да съм щастлива, не трябва да ми забранява”, заключи 77-годишната жена.

В крайна сметка, тайната е една – вътрешното усещане. Балева каза, че когато тръгва да скача, има предчувствие, че ще успее и че всичко ще бъде наред. Ако това чувство не се появи, няма да скочи.

Подробности вижте във видеото.