10-месечното наказание на треньора на Ювентус остава.

Наказанието на Антонио Конте да не води Ювентус в следващите 10 месеца остава в сила. Това стана ясно, след като жалбата на треньора бе отхвърлена. Наставникът на италианския шампион се надяваше, че ще може да води отбора още в първия кръг срещу Парма този уикенд, но това няма да стане.

Десетмесечното наказание бе потвърдено, въпреки че в понеделник Конте подаде жалба. Треньорът бе наказан за 10 месеца, след като бе определен за виновен в скандала с уговорените мачове в Италия. Треньорът не съобщил на органите на реда за уговорка, за която е знаел.


Следващата стъпка, която Конте би трябвало да предприеме, е да обжалва пред Апелативния съд на Италианския олимпийски комитет. Поне дотогава Масимо Карера ще продължи да ръководи "бианконерите".


В същото време играчите на Ювентус Леонардо Бонучи и Симоне Пепе отново бяха оправдани, въпреки че прокурорът по делото Стефано Палаци искаше двамата да отнесат сурови наказания. Ново оправдание имаше и за Марко Ди Вайо. Изключването на Лече от Серия Б също беше потвърдено. Продължава да се обсъжда единствено дали Гросето да остане във втора дивизия, като при това положение тимът ще трябва да стартира сезона с намален точков актив.