Удинезе отпадна с дузпи от Брага в плейофите.

Кризата в италианския футбол продължава, след като снощи Удинезе отпадна от португалския Брага в плейофите за влизане в Шампионската лига. Мачът в Удине завърши 1:1, както и този преди седмица в Португалия. След продължения, в които не бе отбелязан гол се стигна до дузпи. Брага вкара всичките си удари от бялата точка, докато бразилеца Майкосуел пропусна за Удинезе и отбора за втора поредна година отпадна в плейофите на турнира.


Това означава, че Италия ще има само два представителя в Шампионската лига този сезон - Ювентус и Милан. Последният случай, в който италианците са имали само два участника е през сезон 1998/99.


Удинезе поведе в резултата с гол на Пабло Армеро. Италианците направиха много пропуски, а след паузата Брага се окопити и натисна. Резервата Рубен Микаел изравни след удар с глава. Именно той вкара и победната пета дузпа за крайното 5:4. Удинезе продължава евроучастието си в групите на Лига Европа.


За разлика от Италия, Испания няма подобни проблеми. Малага направи 0:0 с Панатинайкос в Атина и след победата 2:0 у дома ще играе в групите на Шампионската лига за първи път в историята. Те са 13-ия отбор от Испания, който ще се състезава в турнира след Реал Мадрид, Барселона, Валенсия, Депортиво, Атлетико Мадрид, Виляреал, Севиля, Атлетик Билбао, Селта, Майорка, Бетис и Реал Сосиедад.

Другите три отбора, които си осигуриха участие в групите снощи са Динамо Загреб, който победи и като гост Марибор с 1:0 и с общ резултат 3:1 за втора поредна година ще е в групите. БАТЕ Борисов също се класира след равенство 1:1 с Ирони Кират Шмона (общ резултат 3:1), а Андерлехт имаше много проблеми с кипърския АЕЛ, но победи 2:0 и с общ резултат 3:2 продължава напред.