Агентите на българина са във Флоренция за подписването на договора.

 

Димитър Бербатов може да бъде представен още утре като играч на Фиорентина, пише "Гадзета дело спорт". Най-големият спортен вестник в Италия твърди, че агентине на нападателя на Манчестър Юнайтед вече са във Флоренция за финализирането на сделката.


Както е известно преди няколко дни Фиорентина постигна договорка с Манчестър Юнайтед за привличането на българския голмайстор. Виолетовите ще броят 5 млн. евро на Червените дяволи.


Във Флоренция дори вече са организирали медицинските изследвания на нападателя и медиите очакват той да бъде представен официално още утре.


Самият Бербатов се е съгласил да подпише с Фиорентина, след като от клуба са му предложили по-добри условия за договора. Италианците са увеличи времетраенето на контракта и той ще е за 3 години, а не както преди това бяха предложени 2 г.


Бербатов ще получава по 1,8 млн. евро на година, като към тази сума могат да се прибавят и допълнителни пари в зависимост от представянето. В контракта ще има и клауза за отбелязани голове. С максималния бонус, който Бербатов може да вземе, парите стигат до 3,5 млн. евро на година.

Бившият български национал е играл за Пирин, ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Той е при Червените дяволи от 2008 г. Тогава сър Алекс Фъргюсън плати за него 31,75 млн. паунда. Договорът на Бербатов с Юнайтед изтича идното лято.