Шампионът на Италия предлага 1 млн. евро повече заплата на нападателя.

 

Странен обрат предприе трансферната сага около Димитър Бербатов. Очакваше се днес той да пристигне във Флоренция и да подпише договора си с "Фиорентина", но хора от ръководството на Виолетовите напразно чакаха нападателя на "Манчестър Юнайтед" на летището.

Оказа се, че "Ювентус" се е намесил в битката за подписа на Бербо в последния момент. Затова вместо да излети за Флоренция от Мюнхен, където сменял полетите, българинът останал в столицата на областта Бавария. Нападателят и мениджърът му Емил Данчев са получили по-добра оферта от "Ювентус". Според "Гадзета дело спорт" шампионът на Италия предлага с 1 млн. евро по-висока заплата на Бербо.

Пресата твърди, че Бербо вече е приел офертата на "Ювентус" и сега остава само Старата госпожа да се договори с "Манчестър Юнайтед". "Фиорентина" бе постигнала договорка с "Юнайтед" за трансфер срещу 5 млн., но сега сделката може да пропадне.

 

Източници близо до ръководството на флорентинците твърдят, че почти сигурно Бербатов ще избере "Ювентус".



Независимо дали Бербо премине в "Юве" или "Фиорентина", той ще е вторият българин и в двата клуба. Преди време за "Фиорентина" и "Ювентус" игра Валери Божинов.