Нападателят подписа договор за 2 години.

 

Димитър Бербатов вече е играч на Фулъм. Днес лондонския тим обяви официално привличането на нападателя от Манчестър Юнайтед. Българинът е подписал договор за 2 години с отбора от "Крейвън Котидж".

Според пресата той ще получава по 100 000 паунда седмично. Това го прави най-скъпоплатения играч в историята на Фулъм.

"Много съм доволен, че подписах с Фулъм и нямам търпение отново да работя с Мартин Йол", каза Бербатов в официалната страница на новия си отбор.

"Още когато разбрах за интереса на Фулъм към мен, решението къде да играя дойде бързо. Много съм впечатлен от новия си отбор, хората ме накараха да се почувствам добре дошъл. Нямам търпение да започна да играя", допълни българинът.

Фулъм е третият английски тим на нападателя. Той премина в Тотнъм през 2006 г. от Байер Леверкузен. През 2008 г. пък Манчестър Юнайтед плати 30,75 млн. паунда за голаджията. Бербатов изигра 149 мача и вкара 56 гола за Червените дяволи. Сега те го продадоха на Фулъм за 4 млн. паунда.

"Димитър е футболист, на когото винаги съм се възхищавал. Той се справяше много добре под мое ръководство в Тотнъм и съм сигурен, че ще направи същото и тук, във Фулъм", каза мениджърът на Фулъм Мартин Йол. Именно холандецът купи Бербатов в Тотнъм и сега двамата отново ще работят заедно.

Бербатов обаче няма да може да дебютира в мача с Уест Хям утре, тъй като сделката стана след 12,00 ч. местно време. Според правилникът играча трябва да е картотекиран преди обяд на предходния на мача ден.

"Той е играч със страхотни качества и технически способности, който ми дава опцията в атака, която търсих. Когато Бербатов не бележи попадения, той често създава положения на своите съотборници", каза още Йол.