Ветеранът подписа с ФК Сидни за 2 години.

Алесандро Дел Пиеро подписа договор с австралийския ФК Сидни. Ветеранът, който до лятото бе капитан на Ювентус, избра да смени континента, въпреки офертите от много европейски клубове. Така след 19 години в Юве, Дел Пиеро заминава за Австралия.

Оферти за голаджията имаше от няколко клуба. Най-настоятелни бяха от Сион, Олимпиакос и Ливърпул. Дел Пиеро обаче избра да подпише със Сидни. Договорът на 37-годишният италианец е за 2 сезона и той ще получава по 3,2 млн. евро на година. Нападателят нямаше проблем да подпише, защото вече е свободен агент, след като договора му с Юве изтече.


"Ще продължа да стискам палци на Ювентус. Тук изминаха 19 години от кариерата ми. Това си остава завинаги моя дом, защото направих всичко, което исках да направя. За мен няма по-добър избор от Австралия", заяви Дел Пиеро.


"Отивам да открия един фантастичен континент и един град, който всички ми описват като много красив. Попитах Сидни дали ще се целят в успехи и те ме увериха, че е точно така. Аз се чувствам футболист на 100%. Търсиха ме и италиански клубове, не искам да казвам имена, но искам да им благодаря. Сега започва една нова авантюра за мен", допълни Алекс.