БГ Турът продължава и следобед

Руснакът Сергей Помошников от отбора на “Катюша“ спечели 1-вия етап от 62-та колоездачната обиколка на България. Помошников измина разстоянието между София и Златица (68 km) за 1:29:31.

Той спечели с финален спринт, изпреварвайки казахстанците Никита Умербеков и Максат Аязбаев от “Астана“ и състезаващия се за турския “Брисаспор“ българин Стефан Христов.

Четиримата предприеха атака малко след Саранци на 25 km от финала и успяха да натрупат добър аванс. Миналогодишният вицешампион Мартин Грашев от КК “Несебър-Shockblaze “ завърши в групата на преследвачите, която пристигна с изоставане от 1:39.

Заради бонификациите Помошников облече жълтата фланелка. Той има 4 секунди аванс пред Умербеков, 6 секунди пред пред Аязбаев и с 10 секунди пред Христов.

Обиколката на България продължава и следобед. В 15:30 ч. колоната тръгва по маршрута на 2-рия етап - 93 km от Златица до Троян. Именно в тази отсечка предстои първото по-голямо предизвикателство, защото колоездачите ще трябва да преодолеят Беклемето, което е височина от 1-ва категория.

И накрая екипът ни припомня на всички шофьори, че ако колоната ви настигне трябва да отбиете плътно в дясно, ако е възможно извън пътното платно и да изчакате преминаването на автомобила с надпис “КРАЙ НА КОЛОНАТА“.
За правилните действия на водачите ще следят специално командировани екипи на “Пътна полиция“, които обезпечават сигурността на състезанието до неговия финал на 15 септември.