И след 2-рия етап лидер остава руснакът Помошников

Състезанието днес включваше 2 етапа. Първият от столицата до Златица (68 km) беше спечелен от руснака Сергей Помошников.

 

Втората отсечка от Златица до Троян (93 km) бе по-трудната и в нея колоездачите трябваше да преминат височина от 1-ва категория. Алексей Луценко завърши преди всички в Троян, но с жълтата фланелка остана Сергей Помошников. Най-добре представилия се българин е Георги Георгиев, който заема 3-та позиция в генералното класиране. Неговото изоставане от лидера е само 8 секунди.

 

62-та Обиколка на България продължава до 15 септември включително, като утре следобед колоездачите ще бъдат по-маршрута от Троян до Габрово (97 km).

 

Екипът ни припомня на всички шофьори, че ако колоната ви настигне трябва да отбиете плътно в дясно, ако е възможно извън пътното платно и задължително да изчакате преминаването на автомобила с надпис “КРАЙ НА КОЛОНАТА“.
За правилните действия на водачите ще следят специално командировани екипи на “Пътна полиция“, които обезпечават сигурността на състезанието и го ескортират.