Велосипедите пристигнали за втория етап в Златица

Куриозна ситуация съпроводи началото на 62-та Международна колоездачна обиколка на България. НОВА ТВ научи, че на отбора от Великобритания се е наложило да започне участието си в състезанието не със своите велосипеди, а с такива предоставени от огранизаторите.

 

Причината за необичайната ситуация е, че при тръгването си към България авиокомпанията превозвач не допуснала колелата, защото ги счела за свръхбагаж, който не било възможно да бъде приет на борда. Затова се наложило велосипедите да пътуват със следващия полет. Той обаче трябвало да кацне в София след старта на Обиколката (в неделя в 10:00 ч.). По тази причина от щаба на британците поискали да бъдат включени в състезанието от втория етап. Това обаче е невъзможно според Състезателните правила и комисарите (съдиите) на Обиколката на България обяснили, че единственото решение е състезателите да започнат участието си с други велосипеди. Такива веднага били осигурени от организатори.

 

Веднага след като кацнали в София, колелата на британците са били доставени и то още преди началото на втория етап, който стартира вчера в 15:30 ч. от Златица.