Новият треньор на тима ще бъде Ина Ананиева

Илиана Раева обяви, че подава оставка като треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Това стана ясно по време на днешната тренировка на момичетата. Раева ще депозира официално своята молба за освобождаване пред Управителния съвет на федерацията в петък.

 

"Аз няма да остана треньор на националния ансамбъл. Идеята ми е да бъда много близко до отбора. Мисля, че дадох страшно много от себе си, много съм доволна и щастлива от това, което постигнах. Разбира се, можеше да бъде много добре на олимпиадата. В никакъв случай причината за моето решение не е класирането. Чувствам се малко изразходена. Имам желание да променя нещо в професионалния си живот", заяви Раева.

 

Днес тя номинира Ина Ананиева за нов национален треньор. Досега Ананиева бе помощничка на Илиана Раева.

 

По време на Олимпийските игри в Лондон ансамбълът ни изпусна сигурен медал, след като завърши на шестото място в крайното класиране. В първото съчетание възпитаничките момичетата получиха оценка от 27.950 точки и стигнаха до третото място, което им осигуряваше олимпийски медал. Ансамбълът ни изигра перфектно съчетанието си с пет топки, като композицията беше на "Лунната Соната".

 

На второто изпълнение с два обръча и три ленти обаче, грациите допуснаха грешки, които им костваха отличието.