Двубоят започва в 19:00 ч. на националния стадион ”Васил Левски”

За четвърта поредна година Нова телевизия организира благотворителен мач между звездите на българския футбол и техни колеги от чужбина.

 

Както стана традиция, родният звезден отбор ще бъде предвождан от министър-председателя на Република България Бойко Борисов. В състава му ще бъдат легендата Христо Стоичков, Любослав Пенев, Дончо Донев и Илиан Илиев.

 

Срещу тях ще се изправи отборът, за който ще играе най-ярката звезда на финландския футбол Яри Литманен. В състава на Ханс-Холгер Албрехт (главен изпълнителен директор на MTG – компанията собственик на Нова ТВ) ще бъдат още Торе Педерсен, Вив Андерсън, Ян Ааге Фьортофт, Видар Рисет и Джими Картър.

 

Средствата от мача ще бъдат използвани за подпомагането на деца, лишени от родителски грижи, които искат да продължат образованието си в спортни училища.

 

За емоциите извън футболното дерби ще се погрижат участниците в първия сезон на музикалното шоу "X Factor".

 

Билетите за благотворителния мач на звездите MTG „United for peace” 2012 са на цена от 5 лева за възрастни и 1 лев за деца. Пропуските могат да бъдат закупени от касите на националния стадион „Васил Левски”.