Продължава неяснотата около новото ръководство на централата

Все по-голяма е неяснотата около това кой ще управлява българския волейбол в предстоящите четири години. След неформална среща днес между настоящото ръководство и лидерът на опозицията Ивайло Константинов, стана ясно, че двете страни не могат да намерят допирни точки преди общото събрание на 10 октомрви.

 

Именно тогава се очаква да стане ясно дали в управителния съвет на федерацията ще бъдат допуснати Васил Симов, Сашо Попов и Тони Зетова. Кандидатурите на тримата бяха издигнати на пресконференция миналата седмица, когато редица волейболни деятели официално изразиха желанието са бъде намерен нов по-ефективен и прозрачен път за управление на волейболната централа.

 

Като лице на промяната бе номиниран Васил Симов - главен изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Софийската стокова борса. В обръщение до медиите днес става ясно, че на този етап опозицията „не е срещнала разбиране от управляващите в по-голяма част от повдигнатите въпроси.“ Ето и цялото съобщение:

 

"Ивайло Константинов, президент на волейболен клуб Марек Юнион - Ивкони и неформален лидер на волейболната опозиция, днес сутринта е получил покана от изпълнителния вицепрезидент на БФВ Станислав Николов за среща.

 

Както опозицията обяви на пресконференция миналата седмица, ще действа последователно и ще търси конструктивност и широк консенсус при определяне на бъдещи политики и цялостна дългосрочна стратегия за развитието и управлението на волейбола в България. Проведен е разговор днес, 26 септември 2012 г., сутринта, като от страна на Федерацията са присъствали освен Станислав Николов, президентът Данчо Лазаров, Петър Кънев, Станислав Николов и Иван Тодоров.

 

„Заявих позицията ни, както и конкретни акценти от предлаганата стратегия за развитие на волейбола, начина на управление и администриране, но за съжаление не мога да се похваля, че срещнах разбиране от управляващите в по-голяма част от повдигнатите въпроси”, заяви Константинов и допълни, че за да се избегнат каквито и да било спекулации по повод днешната среща желае да информира волейболната общественост, че опозицията има съвсем принципна позиция, която ще отстоява."