Мачът може да гледате тази събота от 21:30 ч.

Тази събота от 21:45 ч. телевизия "ДИЕМА" ще излъчи директно мача от международната боксова гала вечер в Хамбург между Кубрат Пулев и Александър Устинов. Как се подготвя и какво очаква съперникът на българина разбра репортер на Нова ТВ, който разговаря с него:

 

- Г-н Устинов, как премина подготовката ви за мача с Кубрат Пулев?

 

- Дойдоха трима спаринг партньори. Двама от Украйна и един от Чехия. Това ще бъде един от най-сериозните ми мачове затова трябва сериозна подготовка и отношение към него.

 

 

- Правихте ли спаринги с Владимир Кличко?

 

- Не, не съм правил с Владимир.

 

- Говорихте ли с братята Кличко за предстоящия мач?

 

- Не, конкретно не съм говорил с тях, но с директора на тяхната компания К-1. В този момент всички мачове са важни.

 

- Какви са вашите впечатления от Кубрат Пулев, гледахте ли негови мачове?


 

- Разбира се, вече няма никакъв проблем да се намират срещи на всеки боксьор. Всичко има в интернет. Гледахме няколко записа. Направихме си изводите. Големият плюс на Кубрат Пулев е дългата кариера при професионалистите.

 

- Мислите ли, че вашето физическо предимство ще бъде плюс за вас?

 

- Не трябва да се разчита на ръст и тежест. Има боксьори, които са по-високи и по-тежки от мен. Кубрат даже е боксирал с един от тях - Евгени Орлов. Майсторството е важно, а при Кубрат го има. Изобщо не трябва да се подценява съперника. Ние играем в тежка категория и всеки удар може да бъде решаващ.

 

- Това ли е най-важният мач във вашата кариера?


 

- Към този момент - да. Защото този мач ще определи номер 1 в ранглистата на Международната боксова федерация. И двамата с Кубрат искаме да станем световни шампиони затова и за двамата е еднакво важен този двубой.

 

- Защо прекратихте вашата кикбоксова кариера, след като имахте много успехи в нея?


 

- Участвах в много състезания. Не можех да намеря с мениджърите общ език. Имах проблеми с поканите за състезания извън Европа. Почти всички основни срещи се провеждаха в Япония. Там имаше много силни галавечери, събираха се най-добрите. За две години спечелих осем турнира в Европа, но никой не ме покани в Япония. След това получих предложение да се пусна в бокса. Направих няколко срещи. След това попаднахме на един лагер с Витали Кличко. Той ме хареса и ни предложи да работим заедно с неговата мениджърска компания.

 

- Каква е тайната на братята Кличко, за да бъдат толкова силни?


 

- Не знам. Мисля, че при тях подготовката за всеки бой е много сериозна. Те използват своите физически данни - ръст и размах на ръцете. Не допускат противника на дистанция, която може да ги нарани.

 

- Как се запалихте по бойните изкуства като дете?


 

- Много късно започнах да се занимавам с професионален спорт. Чак на 24 години. Само 11 години се занимавам с кикбокс и бокс. В началото участвах в мачове по мауйтай, а едва от 5 години и в срещи по бокс.

 

- Имате ли притеснения, че галавечерта в Германия е организирана от промоутърите на Кубрат Пулев, които биха могли да повлиаят на съдиите?


 

- Това няма значение. На ринга съперниците са равни. Там сам можеш да решиш срещата без значение от съперника. Ще положа всичко, за да спечеля.

 

- Вие сте идвали в България за участие в турнири и за подготовка. Какво е впечатлението ви от нашата страна?


 

- Помня, че имаше една застрахователна компания "Армеец", която ни покани за участие в турнир. Освен това бях и спаринг парнтоьр на Сергей Ляхович за мача му.