Гаске отново се оказа непреодолимо препятствие за българина

За трети път в своята кариера Григор Димитров се изправи срещу Ришар Гаске, но и този път резултатът отново бе в полза на французина. В среща от втория кръг на турнира в Банкок Гаске надделя с 5:7, 7:5, 6:4.

Първата ракета на България имаше големи шансове да се поздрави с победата след като започна много силно. Димитров имаше високи показатели във всеки един компонент от играта, но се стигна до момент, в който при 5:3 гейма сервираше за победата и точно тогава развоят на срещата се преобърна.

Хасковлията трябваше да защитава 45 точки от миналогодишния четвъртфинал в Банкок, но отпадането му във втори кръг носи само 20. Това ще доведе до спад от четири позиции до №60 в ранглистата.

Следващият турнир, на който Григор ще участва е този в Токио от категорията АТР 500. За момента Димитров е втори в квалификациите и се нуждае от отказа на още само двама играчи, за да попадне директно в основната схема. В нея са поставени тенисити като Анди Мъри, Томаш Бердих, Янко Типсаревич, Николас Алмагро, Милош Раонич, Жил Симон и др.