Хората от Хасково се оплакват, че им липсват по 2-3 лева, а понякога дори и по 100

Десетки възрастни хора от две хасковски села се оплакаха, че пощенски служител не им изплащал пълния размер на пенсиите. Някои от тях не получили по 2-3 лева, но има случаи и на неизплатени 100 лева.

Кера Ванчева е на 82 години. Освен за себе си, се грижи и за своя близка, чиято пенсия взима заедно със своята от пощата в село Тракиец. През септември обаче парите се оказали доста по-малко от обикновено.

„Той ми даде моите 250 и 160 за сватята. После видях, че са 100 лева по-малко”, оплака се Кера Ванчева.

Същото се е случило и при Славка Петрова. Жената получава пенсия от 172 лева и 30 стотинки. Последните два месеца обаче сумата била кръгла – 170 лева.

Това не са единствените случаи в селата Тракиец и Текето. Пенсионерите бързали да си вземат парите и не ги броили още на гишето, преди да подпишат картоните със сумите.

Пощенският служител, когото хората обвиняват, че присвоява парите им, работи като сменен началник, т.е. замества отсъстващите си колеги. Така попаднал и в двете села.

„Не мога да направя такива неща. Това са просто някакви хора, които говорят глупости. Аз не съм правил такива неща. Просто за първи път чувам такова нещо”, заяви обвиненият Митко Желев.

Той признава, че понякога при работата с пари се допускат грешки, но винаги ги поправял навреме.

Пострадалите пенсионери не са подали жалби нито в полицията, нито в „Български пощи”. От дружеството заявиха, че след нашия сигнал вече е започнала ревизия и призоваха клиентите си при проблем да сигнализират своевременно, за да бъдат взети мерки.