Основните „играчи” в схемата са на възраст между 25 и 63 години

Заловиха група, извършвала данъчни измами на територията на София и Монтана. Нанесените щети на държавния бюджет от престъпната дейност са изчислени на близо 6 милиона лева.


В хода на разследването е установено, че организацията е успяла да изгради схема с участието на "липсващи търговци", "буфери" и "брокери" и по този начин е избягнало плащането на данъчни задължения в особено големи размери.


Антимафиотите в Монтана образували досъдебно производство, под наблюдението на специализираната прокуратура, съобщават от пресцентъра на МВР.


Основните шестима "играчи" в престъпната схема са на възраст между 25 и 63 години, петима от които са от Монтана и един от София. По-голяма част от тях са криминално проявени.


Групата работела по следния начин – представляват дружества, регистрирани на социално слаби или пък на тяхно име, след което фирмите биват прехвърлени на малоимотни или временно преустановяват дейността си, като същевременно се пререгистрират на други данъчни адреси в страната.


Претърсени са четиринадесет адреса, главно офиси и жилища, откъдето са иззети множество счетоводни документи, компютърни конфигурации, печати, флаш–памет, големи суми пари, приготвени за разплащане на поредни "фиктивни сделки" и други веществени доказателства.


Разследването на дейността им продължава.