Срещу Мария ще започне наказателен процес за отнемане на родителските й права

Прокуратурата и социалните служби отнеха двете деца на майката, която ги изостави преди два дни на автогарата  в Първомай.


Срещу 22-годишната Мария Тодорова прокуратурата е повдигнала обвинение, че е изложила на опасност живота на малолетните си деца, за което може да получи до 3 години затвор.


Основният мотив майката да изостави двете си деца е несподелена любов с 28-годишен мъж от първомайското село Дълбок извор.


Лоско също бил влюбен в Мария, но не искал да се грижи за децата от първия й брак. Едното й момиченце било на 4 месеца, а другото на 2 години.


„Как да ги искам? Аз имам две деца и още две деца стават четири деца. Аз съм безработен. Отникъде доходи няма. Как се поддържат? Никакви детски, майчинство”, обясни действията си Лоско Лосков.


За да запази любовта, Мария пожертвала собствените си деца. Отишла на автогарата в Първомай. Случайно срещнала тази 89-годишна баба, която помолила да ги наглежда, докато се върне, но повече не се появила.


„И аз чакам, чакам, чакам. Бебето започна да плаче и аз го друсам мъничкото, а голямото плаче до мене. И аз като гледах това на четири месеца с едни такива малки очички така гледа, гледа...така сърцето ме болеше как да го оставя това дете. И аз тогова се обадих на милицията”, разказа Митра Гешева, която завела децата в полицията.


Униформените откриват майката, но тя категорично отказала да се грижи за децата си. За това я арестували.


И двете момиченца сега са настанени в Дома за медико-социални грижи в Пловдив и са под непрекъснато лекарско наблюдение.


Надя Танева- директор на Дирекция“Социални грижи“-Пловдив обясни за Нова телевизия, че Мария Тодорова не желае да се грижи за децата си. „За да изоставиш двете си деца явно има някаква сериозна причина. Дали финансова, дали семейна драма, дали психологически срив, това тепърва ще го разберем и ще започнем работа с майката”.


Срещу майката ще започне наказателен процес за отнемане на родителските й права.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Благой Бекриев