Не може тръби да минават през жилището ти и да си плащаш за това, каза Ива Николова

„Монополизмът на „Топлофикация” е в разрез не само със законите, но и с логиката. Това е един от най-ярките примери за липсата на справедливост у нас. А при това положение няма как да задържим младите хора в България”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” журналистът Ива Николова в коментар по темата за това какви ще са най-големите проблеми на българите през 2013 г. 

 
„Как може тръби да минават през собственото ти жилище и ти да плащаш за това, вместо на теб да ти плащат?”, риторично запита Николова.
 
Коментарът й дойде по повод каузата на гражданина Чавдар Янев, който вече втори ден стои с колата си на едно от най-натоварените столични кръстовища в знак на протест срещу монополите и бавното ни правосъдие.
 
„Време е държавата да застане на нивото на своето географско положение – европейското”, заяви още журналистът.
 
Тя допълни, че управляващите не правят нищо по въпроса за това да запишат имената си в историята с нещо положително.
 
„Ние нямаме стратегия за спасяването на една загиваща нация. Майчински от 240 лева - това е цинизъм. А в същото време се раздават бонуси на чиновниците”, категорична бе Ива Николова.
 
Старши икономистът от Института за пазарна икономика Петър Ганев пък изрази мнение, че най-големият проблем у нас през новата година ще бъде безработицата.
 
„Четирима от всеки 10-ма граждани не работят. За да забогатеем, трябва да се създадат още 500 хил. работни места”, каза Ганев.
 
Той бе категоричен, че за личния ни финансов просперитет не трябва да разчитаме на държавата.
 
„България е най-бедната страна в Европейския съюз, но това е факт, защото влязохме в клуба на богатите”, каза още икономистът.
 
Целия разговор с Ива Николова и Петър Ганев гледайте във видеото.